Meranie zrakovej ostrosti
28/6/21

3D meranie zraku

Klasické meranie

Zrejme každý z nás už niekedy absolvoval vyšetrenie zrakovej ostrosti u očného lekára alebo v očnej optike. Zúfalo pozeral na stále menšie písmenká a pokúšal sa hádať – vyzerá to ako C alebo je to O ? A zakryté oko akona potvoru práve začalo slziť.

Zábava pri vyšetrení?

Čo keby sme vás ale pozvali na vyšetrenie do kina ? Dáme si pukance a colu ? Najmodernejšie očné vyšetrenie PasKal 3D už je také – budeme spolu obdivovať nádherné horské scenérie, obdivovať krásne balóny poletujúce nad horským pásmom a hádať – číslo 2 je bližšie ? Alebo číslo 4 ? Potom sa zahráme na skrývačku – je to mačka alebo pes ? Spolu sa samozrejme dopracujeme aj k tým písmenkám, netreba sa báť, ale prečo sa stále dívam oboma očami ? Kedymi ich začnú zakrývať ? No milí moji my už žiadne očká nezakrývame, odborne povedané pracujeme stále s plnou fúziou a verte mi, že takto vychytáme aj tie najmikroskopickejšie očné vady ktorými môžu vaše oči trpieť.

Pozor na vodičák

Vyšetrenie vo farbe a v 3D je totiž omnoho presnejšieako klasika. A to nie je všetko – záverom si vás prebehneme vyšetrením na farbocit a verte, že nie každý ním prejde, tak pozor na vodičák ! Nie nebojte sa, tolerancia na červenú a zelenú farbu je široká a ešte nikomu sme vodičák nevzali. Teraz už máte pocit, že vidíte super ? Tak si vás vezmeme pred optiku a na 100 m vzdialenosť nám ukážete ako dobre ste do-korigovaní. Presnetak, vo vyšetrovacích okuliaroch, nech z toho niečo majú aj okoloidúci. Azda si nemyslíte, že sme s vami už skončili – kdeže. Čakajú nás ešte špeciálne testy pre šoférov – meranie za denného svetla, za súmraku a v noci – verte, že v noci už to auto oproti dá zabrať. Tak už sa pomaly zľutujeme – už len záverečné vyšetrenie na blízko – čítanie printových a digitálnych médií, meranie na PCvzdialenosť so stanovením akomodačného rozsahu a už šup šup vypíšeme vám predpis. Samozrejme budeme radi ak si u nás aj necháte zhotoviť okuliare – ktoby vám už lepšie vedel nastaviť okuliare ako ten čo vás meral - vezme do úvahy vaše senzorické vady, postavenie okohybných svalov a aj ako si dokážete domýšľať a hádať čo vlastne vidíte.Vyšetrenie s PasKal 3D je zároveň aj bránou do sveta biometrických okuliarov – je to jedna z podmienok zhotovenia biometrického modelu vašich očí.